składniki:
1,5 szklanki ryżu,
1100 młodej kapusty,
1 koncentrat 160 g,
3 szklanki wody ( może być z parzenia kapusty lub rosół ),
0,5 łyżki jarzynki ( do sosu tylko w przypadku gdy dodajemy wodę ),
3 łyżki majeranku,
0,5 łyżki ziół prowansalskich,
4 ząbki czosnku,
500 g mięsa mielonego z szynki,
2 plastry margaryny,
szczypta pieprzu kolorowego,
1 łyżka papryki słodkiej w proszku
wykonanie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuAdp4XQchNEYuVBctQCpaH0K2q28cfBhKhHJ3AzhSEZ1fffKllypllgwYGkJiTutrKwxy9Fr1Yyfu7V2zR9vRN7K7mOGYHRRvPUAOvQ25mrIbxoR5zZpFAUkrLLaQh4mpLw20NhfDlYw/s320/64833938_2841580445855599_6634743802437304320_n.jpg)
Kapustę sparzyć. Ryż ugotować i ostudzić, wsypać do miski dodać jarzynkę, majeranek, zioła prowansalskie, czosnek pokrojony w drobną kostkę, mięso mielone, paprykę, szczypta pieprzu kolorowego, wszystko dokładnie wymieszać. Naczynie
3,5 litra wysmarować margaryną ułożyć warstwę kapusty następnie farsz znowu kapustę i tak na przemian, wierzch zakryć kapustą. Rozrobić sos i zalać gołąbki. Na wierzch położyć 2 plasterki margaryny, przykryć naczynie pokrywą od naczynia lub folią aluminiową. Wstawić do zimnego piekarnika nastawić na
200 stopni i piec - gotować
2 godziny i
10 minut a
10 minut przed końcem odkryć naczynie. Polecam są bardzo smaczne. Można jeść jako dodatek do ziemniaków jak również z chlebem
Komentarze
Prześlij komentarz