Reklama

Wyszukaj przepis

Pyszne chrupiące ciasteczka z masą krówka o smaku kakaowym.

 Tak sobie siedziałam i myślałam 🤔, a że miałam jedno ciasto francuskie więc wymyśliłam :


składniki : 1 ciasto francuskie 300 g, 100 g masy krówka, 1 jajko.
 Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, posmarować masą. 
 Całość zawinąć z masą w rulon,
  przycisnąć ręką.
 Następnie nożem ucinać po około 1,5 - 2 cm. 
  Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uciętym do dołu. 
 Jajko roztrzepać widelcem, posmarować ciasteczka, 
 następnie tępą częścią noża ugnieść środek.
 Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w zależności od piekarnika, do ładnego za rumienienia.
Są naprawdę przepyszne i szybkie w wykonaniu, nadają się dla dzieci oraz niespodziewanych gości. Polecam serdecznie.

Komentarze

Popularne posty