Pyszne chrupiące ciasteczka z masą krówka o smaku kakaowym.
Tak sobie siedziałam i myślałam 🤔, a że miałam jedno ciasto francuskie więc wymyśliłam :
składniki : 1 ciasto francuskie 300 g, 100 g masy krówka, 1 jajko.
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, posmarować masą.
Całość zawinąć z masą w rulon,
przycisnąć ręką.
Następnie nożem ucinać po około 1,5 - 2 cm.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uciętym do dołu.
Jajko roztrzepać widelcem, posmarować ciasteczka,
następnie tępą częścią noża ugnieść środek.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w zależności od piekarnika, do ładnego za rumienienia.
Są naprawdę przepyszne i szybkie w wykonaniu, nadają się dla dzieci oraz niespodziewanych gości. Polecam serdecznie.
składniki : 1 ciasto francuskie 300 g, 100 g masy krówka, 1 jajko.
Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, posmarować masą.
Całość zawinąć z masą w rulon,
przycisnąć ręką.
Następnie nożem ucinać po około 1,5 - 2 cm.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uciętym do dołu.
Jajko roztrzepać widelcem, posmarować ciasteczka,
następnie tępą częścią noża ugnieść środek.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w zależności od piekarnika, do ładnego za rumienienia.
Są naprawdę przepyszne i szybkie w wykonaniu, nadają się dla dzieci oraz niespodziewanych gości. Polecam serdecznie.
Komentarze
Prześlij komentarz