Reklama

Wyszukaj przepis

Żołądki drobiowe w sosie.

Ileż to można jeść mięso, dziś miałam ochotę na coś innego i nie żałuję bo wyszło pysznie :
 składniki :

 700 g żołądków drobiowych, 1 średnia marchew, 2 łyżki natki pietruszki, 2 czubate łyżki śmietany 18 %, 1 mała gałązka selera, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1 czubata łyżka mąki, 0,5 łyżki papryki słodkiej w proszku, 3 szklanki wody.
 wykonanie : 

Do garnka dodać umyte żołądki drobiowe, liść selera pokrojony drobno, ziela i liść laurowy oraz marchew startą na tarce jarzynowej, gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do czasu wygotowania się szklanki wody. Gdy już żołądki są miękkie i woda się wygotowała dodać natkę pietruszki i nadal gotować. W międzyczasie śmietanę z mąką i odrobiny wody rozrobić aby nie było grudek. Do gotujących się żołądków z natką pietruszki dodać paprykę w proszku doprawić do smaku solą lub kto czym chce i zagotować. Następnie dodać rozrobioną śmietanę z mąką i zagotować do powstania sosu. Obiad podałam z ziemniakami oraz ogórkiem korniszon swoim.





Komentarze

Popularne posty