Reklama

Wyszukaj przepis

Udka kurczaka w sosie.

Dziś obiadek taki na szybko jak z mego dzieciństwa.
 składniki : 2 duże uda kurczaka ( mam swoje brojler ), 1 łyżka przyprawy do mięsa, 0,5 łyżki pieprzu cytrynowego, 1,5 szklanki wody, 1 łyżka suszonych warzyw, 1 czubata łyżka mąki, 1 łyżka natki pietruszki.

 wykonanie : Kurczaka obsypać przyprawami, wymieszać i wstawić na całą noc do lodówki. Wyjąć z lodówki i obsmażyć na suchej patelni lekko przypalając. W międzyczasie do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa. Włożyć usmażone mięso, doprawić do smaku solą. Gotować pod przykryciem do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie dodać natkę pietruszki i nadal dusić. Następnie w pół szklanki wody rozrobić mąkę, zalać mięso. Zagotować. Podałam z ugotowanym i od smażonym makaronem oraz pomidor czarny przełożony cebulą, posolone.








Komentarze

Popularne posty