Reklama

Wyszukaj przepis

Mój sos do spaghetti.

Dziś sobota więc nie idzie mi robota, obiad szybki to głupota lecz najszybsza jest robota.
 składniki : 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, 1 średnia cebula, 1 łyżka suszonych warzyw, 2 łyżki oleju, 1 szczypta ziół prowansalskich, 2 szczypty majeranku, 2 koncentraty pomidorowe po 160 g, 1 łyżka cukru, 3 szklanki wody, 1 mały ząbek czosnku.

 wykonanie : Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju na rumiano. Dodać zmielone mięso i go podsmażyć. Następnie dodać suszone warzywa i szczyptę ziół prowansalskich. Następnie dodać przegotowaną wodę doprawić solą, dusić przez jakiś czas. Gdy już podduszone dodać koncentrat pomidorowy oraz cukier. Po chwili dodać majeranek i jeszcze chwilę podsmażyć dodając drobno pokrojony czosnek. Sos wyszedł przepyszny słodko kwaśny.






Komentarze

Popularne posty