Kuchnia domowa Agi.

Babeczki z twarogiem.

Mojej rodzince tak posmakowały babeczki że musiałam upiec nowe, i nie żałuję bo dziś dodałam twarogu wyszły przecudowne.
 składniki : 2 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szklanki oleju, 3/4 szklanki mleka, 250 g twarogu w kostce, kilka kropel aromatu migdałowego, 3 jajka, 1 szklanka cukru.

 wykonanie : Do miski dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz resztę składników. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Do foremki na babeczki ułożyć papierowe foremki do babeczek i dodać po 1,5 - 2 łyżki ciasta w zależności od łyżki ( zostawić około 1 cm od góry ). Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 30 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka. Ostudzić na blaszce . Wyjąć delikatnie z foremek i ułożyć na dowolnym naczyniu. Posypać cukrem pudrem lub dać lukier ( ja nie lubię lukru ). Polecam całym sercem są mega pulchne. Inspiracja od Agusiowe smakołyki.





2 komentarze:

Pomidorowa z makaronem.

U mnie dziś złamanie wszelkich niedzielnych zasad, nie ma rosołu ani schabowego lecz jest szybka pomidorowa gotowa w niecałe trzydzieści min...