Reklama

Wyszukaj przepis

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kaszą jęczmienną.

Dziś jest tak ponury że zachciało mi się kwaśnej zupy, tak więc ugotowałam.
 składniki : Porcje z gęsi, 2 średniej wielkości marchewki, około pół szklanki kaszy jęczmiennej, 6 - 8 ziemniaków średniej wielkości, 450 g kapusty kiszonej, 2 łyżki majeranku.

 wykonanie : Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte porcje oraz marchew pokrojoną dowolnie i gotować do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Po chwili dodać kaszę jęczmienną i gotować do miękkości ziemniaków i kaszy. Jak już ziemniaki z kaszą są miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę. Po chwili dodać majeranek i gotować do miękkości kapusty. Uwielbiam taką zupkę z bardzo dużą ilością pieprzu ziołowego.




Komentarze

Popularne posty