Kuchnia domowa Agi.

Ślimaczki z twarogiem.

Mam dziś dla was wspaniały pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego i twarogu, co wy na to?. Pomysł powstał w nocy spać nie mogę to wymyślam.
 składniki : 1 ciasto francuskie 300 g, 500 g twarogu, 6 łyżek cukru, 2 łyżki śmietany 18%, 1 jajko, kilka kropel aromatu migdałowego lub jaki kto lubi.
 Przygotować twaróg, rozgnieść go widelcem z cukrem, śmietaną i aromatem. 
 Jajko roztrzepać widelcem.
 Gotowe ciasto rozwinąć i posmarować roztrzepanym jajkiem.
  Jak już posmarowane rozłożyć po całości przygotowany twaróg.
 Zawijać od wąskiego boku.
 Zwinąć w roladę.
  Ucinać paski po 2 - 3 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  Posmarować obficie roztrzepanym jajkiem.
 Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 50 minut do godziny, w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia. 
 Powiem wam że wyszły przepyszne i mało pracochłonne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ćwiartki kurczaka w przyprawach pieczone na kapuście kiszonej

Jak dziś wygląda wasze menu obiadowe ? U mnie niby zwykły a za razem smaczny obiad czyli ćwiartki kurczaka w przyprawach pieczone na kapuści...