Ślimaczki z twarogiem.
Mam dziś dla was wspaniały pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego i twarogu, co wy na to?. Pomysł powstał w nocy spać nie mogę to wymyślam.
składniki : 1 ciasto francuskie 300 g, 500 g twarogu, 6 łyżek cukru, 2 łyżki śmietany 18%, 1 jajko, kilka kropel aromatu migdałowego lub jaki kto lubi.
Przygotować twaróg, rozgnieść go widelcem z cukrem, śmietaną i aromatem. Jajko roztrzepać widelcem. Gotowe ciasto rozwinąć i posmarować roztrzepanym jajkiem. Jak już posmarowane rozłożyć po całości przygotowany twaróg. Zawijać od wąskiego boku. Zwinąć w roladę. Ucinać paski po 2 - 3 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować obficie roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 50 minut do godziny, w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia. Powiem wam że wyszły przepyszne i mało pracochłonne.
składniki : 1 ciasto francuskie 300 g, 500 g twarogu, 6 łyżek cukru, 2 łyżki śmietany 18%, 1 jajko, kilka kropel aromatu migdałowego lub jaki kto lubi.
Przygotować twaróg, rozgnieść go widelcem z cukrem, śmietaną i aromatem. Jajko roztrzepać widelcem. Gotowe ciasto rozwinąć i posmarować roztrzepanym jajkiem. Jak już posmarowane rozłożyć po całości przygotowany twaróg. Zawijać od wąskiego boku. Zwinąć w roladę. Ucinać paski po 2 - 3 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować obficie roztrzepanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 50 minut do godziny, w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia. Powiem wam że wyszły przepyszne i mało pracochłonne.
Komentarze
Prześlij komentarz