Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

poniedziałek, 16 grudnia 2019

Pasta z makreli pomidorowa.

Uwielbiam ryby lecz bez ości. Padam wam przepis na pastę szybką w wykonaniu i bardzo smaczną. Moje dzieci z puszki ryby nie bardzo jedzą ale jak zrobię pastę chętnie się zajadają.

 składniki : 1 średnia cebula,
4 puszki po 170 g makreli w oleju,
1 koncentrat pomidorowy 160 g,
  szczypta soli ( do cebuli ),
 szczypta pieprzu czarnego.
 
 wykonanie : Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i za pomocą ręki ugnieść aby cebula zmiękła. Przygotować makrelę, wylać z niej olej i same filety dodać do przygotowanej cebuli. Wszystko za pomocą widelca połączyć ze sobą dodając pieprz ugniatając. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i również wymieszać do połączenia się ryby z koncentratem. Taka pasta na kanapki świetnie się nadaje, może być również na święta. Do tego ciepła herbata z cytryną i śniadanie lub kolacja gotowe.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu