Reklama

Wyszukaj przepis

Pasta z makreli pomidorowa

Uwielbiam ryby lecz bez ości. Padam wam przepis na pastę szybką w wykonaniu i bardzo smaczną, moje dzieci z puszki ryby nie bardzo jedzą ale jak zrobię pastę chętnie się zajadają i proszą o dokładkę a ja z wielką przyjemnością przygotowuję im takie pasty w różnych odsłonach

składniki:

1 średnia cebula,
4 puszki po 170 g makreli w oleju,
1 koncentrat pomidorowy 160 g,
 szczypta soli ( do cebuli ),
 szczypta pieprzu czarnego

 

wykonanie:

Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i za pomocą ręki ugnieść aby cebula zmiękła. Przygotować makrelę, wylać z niej olej i same filety dodać do przygotowanej cebuli. Wszystko za pomocą widelca połączyć ze sobą dodając pieprz ugniatając. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i również wymieszać do połączenia się ryby z koncentratem. 




Przygotowanie tak smacznej pasty zajmuje niewiele czasu za to smak i aromat pachnącej pasty pobudza nasze zmysły smakowe, jeśli jeszcze nie robiliście w ten sposób ryby z oleju jako pastę to jak najbardziej polecam a przekonacie się jakie to dobre


Komentarze

Popularne posty