Reklama

Wyszukaj przepis

Zapiekanki z jajkiem.

Dziś dzień zalatany ponieważ pojechałam sobie do mamy a ode mnie jest ponad 60 km więc obiadu nie było, ale zrobiłam na szybko fajne zapiekanki, bułki są super chrupiące no i oczywiście sycące nadają się na śniadanie oraz kolację. Polecam jeśli zostaną wam bułki i nie wiecie co z nimi zrobić, lecz można też z takich bułek po wysuszeniu zrobić swoją bułkę tartą.

 składniki : 6 bułek pszennych,
 4 jajka,
10 plasterków kiełbasy żywieckiej,
20 - 30 g sera żółtego.

 wykonanie : Jajka roztrzepać widelcem i dodać pokrojone w kostkę plastry kiełbasy, jajka można lekko posolić. W bułce odciąć górę wydłubać trochę środka, (pozostałości z bułek wysuszyć na bułkę tartą ). Do przygotowanej bułki łyżką nalewać jajko razem z kiełbasą , ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 stopni i piec 20 minut. Pięć minut przed końcem posypać zapiekanki serem, nastawić piekarnik na 200 stopni i podpiec do rozpuszczenia się sera. Takie zapiekanki bardzo smakowały mojej rodzinie zwłaszcza ze swoim keczupem, no i szybkie są w wykonaniu.







Komentarze

Popularne posty