Reklama

Wyszukaj przepis

Pyszna pasta z makreli na kanapki

Witajcie kochani jak to przed świętami jest dużo pracy sprzątanie, gotowanie i inne przygotowania. Podam wam przepis na pastę która nada się np. na wigilię, bo przecież nie każdy lubi ryby w oleju a pastę zje każdy polecam serdecznie jest przepyszna.

składniki:

1 średnia cebula,
kawałek szczypioru,
szczypta soli,
szczypta pieprzu czarnego,
3 puszki makreli w oleju,
2 łyżki majonezu ( u mnie Majonez Kętrzyński )

wykonanie:

Cebulę pokroić w drobną kostkę posolić i za pomocą ręki ucisnąć aby puściła soki. Następnie dodać drobno pokrojony szczypior i za pomocą widelca wymieszać z cebulą. Z makreli wylać olej, rybę dodać do przygotowanej cebuli ze szczypiorem, ugnieść widelcem do połączenia się ryby z cebulą i szczypiorem dodać szczyptę pieprzu czarnego. Następnie dodać majonez i wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się wszystkich składników ze sobą




Gotowa przygotowana własnoręcznie pasta z ryb makreli z puszki idealnie nadaje się na kanapki do śniadania lub kolacji, jeżeli ktoś nie lubi nadmiaru cebuli można zmniejszyć jej ilość 


Komentarze

Popularne posty