Pyszna pasta z makreli na kanapki.
Witajcie kochani jak to przed świętami jest dużo pracy sprzątanie, gotowanie i inne przygotowania. Podam wam przepis na pastę która nada się np. na wigilię, bo przecież nie każdy lubi ryby w oleju a pastę zje każdy polecam serdecznie jest przepyszna.
składniki : 1 średnia cebula,
kawałek szczypioru,
szczypta soli,
szczypta pieprzu czarnego,
3 puszki makreli w oleju,
2 łyżki majonezu ( u mnie Majonez Kętrzyński ).
wykonanie : Cebulę pokroić w drobną kostkę posolić i za pomocą ręki ucisnąć aby puściła soki. Następnie dodać drobno pokrojony szczypior i za pomocą widelca wymieszać z cebulą. Z makreli wylać olej, rybę dodać do przygotowanej cebuli ze szczypiorem, ugnieść widelcem do połączenia się ryby z cebulą i szczypiorem dodać szczyptę pieprzu czarnego. Następnie dodać majonez i wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Taka pasta świetnie nadaje się na śniadanie lub kolację polecam.
składniki : 1 średnia cebula,
kawałek szczypioru,
szczypta soli,
szczypta pieprzu czarnego,
3 puszki makreli w oleju,
2 łyżki majonezu ( u mnie Majonez Kętrzyński ).
wykonanie : Cebulę pokroić w drobną kostkę posolić i za pomocą ręki ucisnąć aby puściła soki. Następnie dodać drobno pokrojony szczypior i za pomocą widelca wymieszać z cebulą. Z makreli wylać olej, rybę dodać do przygotowanej cebuli ze szczypiorem, ugnieść widelcem do połączenia się ryby z cebulą i szczypiorem dodać szczyptę pieprzu czarnego. Następnie dodać majonez i wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Taka pasta świetnie nadaje się na śniadanie lub kolację polecam.
Komentarze
Prześlij komentarz