Reklama

Wyszukaj przepis

Śledź w oleju z czerwoną cebulą

Jak to mówią śledź jest dobry na wszystko, ja go uwielbiam w każdej postaci dla mnie śledzie to druga miłość zaraz po mężu i dzieciach. Wiem każdy potrafi przyrządzić śledzie ale postanowiłam wstawić przepis, możecie mnie wyśmiewać no cóż dam radę już różne miałam docinki i przeżyłam

składniki:

1 duża czerwona cebula,
4 spore płaty śledziowe ( około 0,5 kg ),
mała szczypta soli,
5 łyżek oleju

wykonanie:

Cebulę obrać przekroić na pół następnie na trzy części lub jak kto lubi może być w kostkę. Dodać odrobinę soli i za pomocą ręki ściskając cebulę zmiękczyć ją. Śledzie wymoczyć dość mocno czyli co najmniej w dwóch wodach, pokroić w dowolne kawałki i dodać do przygotowanej wcześniej cebuli

Następnie wszystko wymieszać dodać olej i również wymieszać. Odstawić na co najmniej  godzinę aby śledzie przeszły cebulą



Tak przygotowane śledzie nadają się na śniadanie jak również na święta, a czerwona cebula świetnie komponuje się ze śledziem i ma więcej witamin niż żółta. Jeśli ktoś uwielbia śledzie to serdecznie polecam


Komentarze

Popularne posty