Reklama

Wyszukaj przepis

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Lubicie swojskie pasty na kanapki ? my bardzo lubimy a zwłaszcza jajeczną którą szybko się wykonuje i jest bardzo smaczna syn sobie zażyczył to mamusia zrobiła, pasta świetnie nadaje się na śniadanie jak również na kolację. Jajka mogą być kupne jak również swojskie o ile ktoś ma dostęp do swoich jaj

składniki:

12 jajek rozmiar M,

0,5 łyżki musztardy sarepskiej,

4 czubate łyżki majonezu,

1 pęczek szczypioru,

0,5 łyżeczki soli,

0,5 łyżeczki pieprzu naturalnego

wykonanie:

Na początek ugotować jajka na twardo, ugotowane zahartować w zimnej wodzie a następnie obrać ze skorupek. Do salaterki pokroić szczypior posolić go i uciskając dłonią sprawić aby był miękki następnie zetrzeć wszystkie jajka na tarce jarzynowej, dodać musztardę, majonez ( ja dałam HELLMANS ) oraz pieprz i wymieszać za pomocą widelca do połączenia się wszystkich składników ze sobą


Gotową pastę przełożyć do szczelnie zamkniętego pojemnika i można przechować ją do trzech czterech dni w lodówce o ile nie zjedzą, z podanych składników wyszedł mi pojemnik osiemset gram. Pasta nadaje się na śniadanie jak również na kolację



Komentarze

Popularne posty