Reklama

Wyszukaj przepis

Pasta na kanapki z makreli i jajek

Lubicie swojskie pasty na kanapki ? Mam dla was dziś jedną z wielu moich propozycji na pyszne smarowidło - pastę do chleba na śniadanie czy kolację, pastę przygotowałam z produktów które obecnie posiadałam w domu może to nic wielkiego ale za to na kanapki jest nie dość że smaczna to jeszcze tania. Na pasty takiego rodzaju jest wiele odsłon sama na blogu mam kilkanaście z których można korzystać jeśli ktoś ma ochotę, moją pastę przygotowałam w trakcie przygotowywania obiadu tak że czasu potrzeba naprawdę niewiele wystarczą tylko chęci i oczywiście dowolne składniki do jej przygotowania tak więc zaczynamy

składniki:

6 puszek po 170 g fileta z makreli w oleju,

1 pęczek szczypioru,

4 jajka rozmiar M,

0,5 łyżeczki soli drobnej,

2 szczypty pieprzu białego,

3 spore łyżki majonezu http://www.ketrzynski.pl/ ,

1 łyżeczka musztardy sarepskiej

wykonanie: 

Do miski przełożyć makrelę wcześniej wylewając z niej olej, dodać drobno pokrojony szczypior, jajka ugotowane na twardo pokrojone lub przepuszczone przez sitko którego używamy do robienia sałatki. Szczypior posolić i lekko palcami uciskać aby go zmiękczyć, następnie dodać majonez, musztardę oraz pieprz biały. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą widelca do uzyskania masy i połączenia się wszystkich składników ze sobą. Gotową masę przełożyć do szczelnie zamkniętego pojemnika można przechowywać do trzech dni o ile ustoi i nie zjedzą jeszcze w ten sam dzień 😂😂😂😂😂😂




Tak wykonana pasta nie dość że jest smaczna to jeszcze ładnie prezentuje się na kanapkach, na nią można użyć ulubionych dodatków na przykład cebuli, papryki, ogórka kiszonego czy kto co lubi. Takie kanapki świetnie sprawdzą się na różnego rodzaju przyjęciach ale nie tylko ponieważ najważniejsze aby rodzina była zachwycona a u mnie są ponieważ uwielbiają takiego rodzaju pasty



Komentarze

Popularne posty