Reklama

Wyszukaj przepis

Ala' flaki ze skór wieprzowych


składniki: 1,5 kg skór wieprzowych,1 mały ząbek czosnku,2 przyprawy do flaków (Przyprawy Galeo),1 średnia marchew,8 ziarenek ziela angielskiego,2 liście laurowe,2 łyżki majeranku,1 łyżka ulubionej przyprawy z dodatkiem soli,1 łyżeczka cukru,0,5 łyżki pieprzu ziołowego,1 łyżka liści lubczyku - magii,1 łyżka natki pietruszki.

wykonanie: Do garnka wlać 3 litry wody dodać skóry wieprzowe (wyciąć nadmiar tłuszczu) oraz ziele i liść laurowy, gotować do miękkości skór.Gdy są już dość miękkie, wyjąć do miski, ostudzić i pokroić w paski.Pokrojone dodać do wody w której się gotowały, dodać majeranek oraz liście lubczyku - magii i gotować nadal do miękkości.Następnie dodać przyprawy do flaków i pieprz ziołowy, doprawić do smaku, po chwili dodać drobno pokrojony czosnek i nadal gotować.Po około 20 minutach dodać drobno pokrojoną natkę i gotować do czasu aż pokaże się taki jakby kożuszek, wtedy flaki są gotowe.Podawać z chlebem lub bułką, kto z czym lubi.

Komentarze

Popularne posty