wykonanie : Oczyszczoną cukinię pokroić w paski lub kostkę( kto jak woli).W wodzie rozpuścić kwasek,zalać cukinię.Pozostawić na noc.Następnego dnia zlać wodę z cukinii do garnka,dodać cukry,zagotować.Napełnić słoiki cukinią,zalać gorącą zalewą.Pasteryzować 10 minut,(jeśli młoda jak moja),gdy starsza pasteryzować 15 minut.W obu przypadkach pozostawić w kotle po 5 minut.Następnie wyjąć i postawić do góry dnem.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
wtorek, 13 sierpnia 2019
ANANAS PO POLSKU Z CUKINII.
składniki : 5 kg cukinii(obranej i wypestkowanej),3 łyżki kwasku cytrynowego,2,5 litra wody,3 cukry waniliowe,1,5 kg cukru.
wykonanie : Oczyszczoną cukinię pokroić w paski lub kostkę( kto jak woli).W wodzie rozpuścić kwasek,zalać cukinię.Pozostawić na noc.Następnego dnia zlać wodę z cukinii do garnka,dodać cukry,zagotować.Napełnić słoiki cukinią,zalać gorącą zalewą.Pasteryzować 10 minut,(jeśli młoda jak moja),gdy starsza pasteryzować 15 minut.W obu przypadkach pozostawić w kotle po 5 minut.Następnie wyjąć i postawić do góry dnem.
wykonanie : Oczyszczoną cukinię pokroić w paski lub kostkę( kto jak woli).W wodzie rozpuścić kwasek,zalać cukinię.Pozostawić na noc.Następnego dnia zlać wodę z cukinii do garnka,dodać cukry,zagotować.Napełnić słoiki cukinią,zalać gorącą zalewą.Pasteryzować 10 minut,(jeśli młoda jak moja),gdy starsza pasteryzować 15 minut.W obu przypadkach pozostawić w kotle po 5 minut.Następnie wyjąć i postawić do góry dnem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Robiliście - piekliście już kiedyś pasztet z cukinii ? jeżeli nie to z czystym sumieniem polecam wam upieczenie takiej wersji pasztetu będzi...
-
Co dziś u was w taki upał króluje w czas obiadowy ? ja przygotowałam kartacze i przyznam się bez bicia że to moje pierwsze kartacze w życiu ...
-
Zdradzę państwu przepis jak przygotować wątróbkę aby w czasie smażenia nie pryskała. Jesteście ciekawi ? w takim razie zabieram się za pisan...
-
Do Niedzielnej kawki kłaniają się pyszne drożdżówki wykonane na zsiadłym mleku z borówkami i kruszonką. Lubicie ? mogą być wykonane z dowoln...
-
Dziś z wielką przyjemnością zaproszę Państwa na pyszną surówkę obiadową z ogórków gruntowych którą nauczyła mnie była teściowa, jest to najs...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz