Reklama

Wyszukaj przepis

Ciasto salceson czarny馃嵃馃嵃

sk艂adniki : 

4 jajka, 1 szklanka cukru, 2 szklanki m膮ki, 1 szklanka oleju, 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia, 1 艂y偶eczka sody, 1 艂y偶ka kakao, 1 艂y偶eczka przyprawy do piernika lub cynamonu, 4 sztuki du偶ych jab艂ek.

wykonanie : 

Jajka ubi膰 z cukrem na pulchn膮 mas臋, doda膰 reszt臋 sk艂adnik贸w, zmiksowa膰. Na koniec doda膰 obrane i pokrojone w grubsz膮 kostk臋 jab艂ka, wymiesza膰 艂y偶k膮, ciasto prze艂o偶y膰 do foremki keksowej (d艂u偶szej) wy艂o偶onej papierem do pieczenia. Wstawi膰 do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piec oko艂o godziny. Ja zawsze sprawdzam patyczkiem, po ostygni臋ciu posypa膰 cukrem pudrem.

Komentarze

Popularne posty