Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
czwartek, 8 sierpnia 2019
Farsz do pierogów i uszek
składniki: 1 kg kapusty kiszonej (mam swojską),500 g pieczarek,1 duża cebula,1 płaska łyżka dowolnej przyprawy z dodatkiem soli,1 płaska łyżka cukru,pół łyżki majeranku,1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego,1/4 szklanki oleju.
wykonanie: Do garnka dodać kapustę zalać wodą do przykrycia kapusty, obgotować ją, odlać wodę i czynność powtórzyć (zaznaczam że kapustę mam swojską i jest bardzo kwaśna),W między czasie gdy kapusta gotuje się drugi raz, na patelnię wlać olej z opisu dodać cebulę pokrojoną dowolnie, podsmażyć na lekko brązowo, dodać drobno pokrojone pieczarki i razem podsmażyć.Od kapusty wylać wodę (ja dałam na durszlak), dodać odsączoną od wody kapustę wlać wszystko z patelni do kapusty,Doprawić przyprawami z opisu i dalej ją smażyć - gotować do wyparowania całej wody. Farsz świetnie nadaje się do pierogów jak również do uszek na Wigilię.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Robiliście - piekliście już kiedyś pasztet z cukinii ? jeżeli nie to z czystym sumieniem polecam wam upieczenie takiej wersji pasztetu będzi...
-
Co dziś u was w taki upał króluje w czas obiadowy ? ja przygotowałam kartacze i przyznam się bez bicia że to moje pierwsze kartacze w życiu ...
-
Zdradzę państwu przepis jak przygotować wątróbkę aby w czasie smażenia nie pryskała. Jesteście ciekawi ? w takim razie zabieram się za pisan...
-
Do Niedzielnej kawki kłaniają się pyszne drożdżówki wykonane na zsiadłym mleku z borówkami i kruszonką. Lubicie ? mogą być wykonane z dowoln...
-
Dziś z wielką przyjemnością zaproszę Państwa na pyszną surówkę obiadową z ogórków gruntowych którą nauczyła mnie była teściowa, jest to najs...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz