Kuchnia domowa Agi.

Swojska jarzynka

 składniki: 430 g suszonych warzyw (mam swoje przewaga marchwi i korzenia pietruszki),1 łyżka curry,1 łyżka granulowanej cebuli,1 łyżka granulowanego czosnku,1 łyżka czerwonej słodkiej papryki w proszku,2 łyżki soli kamiennej.
 wykonanie: Suszone warzywa zmielić w młynku (można również zakupić takie warzywa w sklepie na wagę).Dodać resztę składników, wymieszać.Przesypać do słoiczków. W ten sposób mamy jarzynkę bez żadnych konserwantów, nadająca się do wszystkich potraw.
 Polecam mi z tych składników wyszło 2 słoiki po 400 g oraz mały jeden kucharek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zupa barszcz czerwony do ziemniaków

Czy lubicie barszcz czerwony z tartych ziemniaków taki do ziemniaków ugotowanych osobno ze skwarkami od słoniny. Ja dziś zaserwowałam barszc...