Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

czwartek, 8 sierpnia 2019

Faszerowana papryka

składniki: 4 papryki(miałam swojskie),800 g dowolnego mięsa mielonego,1 szklanka ryżu,1 łyżka przyprawy z dodatkiem soli,pół łyżki pieprzu,1,5 łyżki majeranku,3 duże ząbki czosnku,pół szklanki wody,4 łyżki oleju.

wykonanie: Z papryki poucinać górę, wydrążyć środki, ryż uprażyć, wystudzić.Do miski dodać wystudzony ryż, mięso zmielone oraz resztę składników z opisu, dokładnie wymieszać, napełnić po wierzch papryki farszem, zakryć odciętą górą, do naczynia żaroodpornego dodać olej oraz wodę, ustawić papryki.Wstawić do piekarnika na 200 stopni i piec 35 minut, 10 minut przed końcem przykryć folią aluminiową.Z reszty pozostałego farszu upiekłam kotlety.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu