wykonanie: Do miski dodać wszystkie składniki z opisu, wyrobić gładkie ciasto.Gotowe przeciąć na pół. Z jednej połówki rozwałkować cieniutki placek,Pociąć na paski dowolnej szerokości, następnie na małe paski i zrobić przez środek przecięcie,Przewinąć faworki. Tak samo z drugim kawałkiem ciasta.W małym garnku rozgrzać olej i wkładać po kilka faworków.Smażyć na złoty kolor z obu stron.Posypać cukrem pudrem.Z tego przepisu wyszły mi dwie salaterki i jeden talerz.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
-
Maj jak to maj pogoda nas nie rozpieszcza i często mamy przeziębienia tak jak właśnie ja obecnie na nic nie mam siły katar po pachy 😂😂😂😂...
-
Chcecie przepis na moje wymyślone bułki drożdżowe ? a dlaczego wymyślony ponieważ nie zrobione na parze a gotowane w zwykłej wodzie, bułki w...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz