Reklama

Wyszukaj przepis

Gulasz z szynki.

składniki : 0,5 kg mięsa z szynki, 2 łyżki oleju, 1 łyżka przyprawy do mięsa, 1 łyżka pieprzu cytrynowego, 1 łyżka czosnku niedźwiedziego suszonego, 4 szklanki wody, 1 łyżka suszonych warzyw ( wszystkie przyprawy mam z Organic - Fabryka Smaku ), 2 łyżki mąki, 1 łyżka czubata śmietany.
wykonanie : Mięso pokroić w kostkę, dodać wszystkie przyprawy z opisu ( bez wody i suszonych warzyw ), wymieszać i odstawić na 15 minut aby przyprawy przeszły w mięso. Następnie na suchej patelni podsmażyć mięso do wyparowania wody na rumiano. Do garnka wlać 3,5 szklanki wody oraz dodać warzywa suszone, dodać usmażone mięso i dusić do czasu aż mięso będzie miękkie i wyparuje około 1,5 szklanki wody. W pół szklanki wody rozprowadzić mąkę że śmietaną aby nie było grudek, zalać mięso zagotować do powstania sosu. Zrobiłam surówkę z młodej kapusty, pomidora i szczypioru w śmietanie. Podałam z kaszą jęczmienną.

Komentarze

Popularne posty