Keczup z cukinii łagodny
składniki:
Cebulę i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej, posypać solą i odstawić na trzy godziny aby cukinia puściła sok a cebula zmiękła. Przełożyć całość do garnka i smażyć około 40 minut. Dodać ocet oraz cukier i dusić przez 20 minut często mieszając. Następnie dodać koncentrat oraz resztę składników sypkich, chwilę podsmażyć i odstawić do ostygnięcia. Wystudzone zmiksować BLENDEREM na gładką masę. Ponownie całość zagotować. Przełożyć do słoików. Szczelnie zakręcić. Wstawić do garnka ze ścierką. Zalać ciepłą wodą do 3/4 słoika i od zagotowania pasteryzować 10 - 15 minut. Wyjąć z garnka i postawić na ręczniku do góry dnem do całkowitego wystygnięcia i aby pokrywki za ssały
Przepysznie zwłaszcza że swojskie wiem co jem
Komentarze
Prześlij komentarz