Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

wtorek, 6 sierpnia 2019

Ogonki wieprzowe duszone.

Dla niektórych to będzie fuj, ble i inne komentarze a ja uwielbiam wspomnienia z dzieciństwa.
składniki : 850 g ogonów wieprzowych, 1 łyżka przyprawy Delikat, szczypta soli morskiej, szczypta pieprzu cytrynowego, 1 łyżka oleju, 1 szklanka wody.
wykonanie : Umyte i oczyszczone ogonki osuszyć, dodać przyprawy z opisu dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut aby przyprawy przeszły w mięso. Do garnka dodać 1 łyżkę oleju podsmażyć ogonki, następnie wlać wodę i dusić pod przykryciem do czasu aż ogonki popękają i zrobi się gęsty sos. Podałam z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu