Reklama

Wyszukaj przepis

Muffinki ziemniaczane.

Nie wiesz co zrobić z ziemniakami z dnia poprzedniego ? Więc podam wam wymyślony mój pomysł na fajne danie.
 składniki : 700 g ugotowanych ziemniaków, 150 g boczku parzonego, 1 łyżka natki pietruszki, 4 jajka, szczypta soli, 3 łyżki oleju.
 wykonanie : Ziemniaki ugotować dzień wcześniej. Zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać boczek pokrojony drobno. Następnie natkę pietruszki. Jajka z solą roztrzepać widelcem, wlać do farszu. Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Foremkę na babeczki wysmarować olejem, nałożyć farsz ( wyszło mi 12 muffinek ). Gotowe posmarować olejem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec godzinę, 5 minut przed końcem ustawić piekarnik na 200 stopni aby muffinki się zarumieniły. Podawać z kwaśną śmietaną lub kto z czym ma ochotę. Muffinki wyszły przepyszne z wierzchu chrupiące a w środku kruche.










Komentarze

Popularne posty