Reklama

Wyszukaj przepis

Zupa z kapusty pekińskiej.

I już zupka jest gotowa, bardzo smaczna wyjątkowa. Miałam dziś na taką chęć czas ją w końcu zacząć jeść.
 składniki : 2 dowolne kości na zupę, 1 duża marchew, 250 g kapusty pekińskiej, 3 korzenie pietruszki, 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1 łyżka natki pietruszki, 6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy i wielkości ziemniaków ), 1,5 łyżki kopru, 3 łyżki śmietany 18%.

 wykonanie : Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i korzenie pietruszki, gotować do miękkości mięsa. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, natkę pietruszki oraz ziela angielskie i liść laurowy, gotować do miękkości ziemniaków. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską, doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i chwilę po gotować do miękkości białych części. Gdy kapusta jest już dość miękka dodać śmietanę rozprowadzoną z wywarem od zupy i koper. Zagotować. Zupa wyszła bardzo smaczna. Można ją podać z pieprzem kolorowym tak jak u mnie.





Komentarze

Popularne posty