Rosół z kuraka z kluseczkami z kaszy manny.
Dzisiejszy obiad był inspiracją oglądanych wczoraj Kuchennych Rewolucji jak Pani Magda Gessler robiła te kluseczki do rosołu z cielęciny, ja zrobiłam rosół ze swojego kuraka brojler, powiem wam że kluseczki takie do rosołu to rewelacja. Ale tu nie mowa o rosole lecz właśnie o kluskach na który chętnie podam wam przepis.
składniki : 3 jajka,
2 łyżki masła,
1,5 szklanki kaszy manny,
szklanka - kubek z arcoroc.
wykonanie : Rosół ugotować, ale przepisu już nie będę podawać bo już nie raz był podawany. W szklance naszykować kaszę manną. Jajka za pomocą widelca utrzeć z masłem na jednolitą masę, dodać kaszę manną. I wszystko razem połączyć ze sobą, pozostawić na 15 minut aby kasza napęczniała. W osobnym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, łyżką nakładać małe porcje ciasta z kaszy. I od czasu zagotowania oraz wypłynięcia klusek na wierzch gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Rosołek z tymi kluseczkami smakuje rewelacyjnie no i zawsze to coś innego.
składniki : 3 jajka,
2 łyżki masła,
1,5 szklanki kaszy manny,
szklanka - kubek z arcoroc.
wykonanie : Rosół ugotować, ale przepisu już nie będę podawać bo już nie raz był podawany. W szklance naszykować kaszę manną. Jajka za pomocą widelca utrzeć z masłem na jednolitą masę, dodać kaszę manną. I wszystko razem połączyć ze sobą, pozostawić na 15 minut aby kasza napęczniała. W osobnym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli, łyżką nakładać małe porcje ciasta z kaszy. I od czasu zagotowania oraz wypłynięcia klusek na wierzch gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Rosołek z tymi kluseczkami smakuje rewelacyjnie no i zawsze to coś innego.
Komentarze
Prześlij komentarz