Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

czwartek, 30 stycznia 2020

Jajka na twardo z majonezem.

Co może być lepszego na śniadanie czy kolację ? A może tak swojskie świeże jajka prosto od kurki, są pyszne bez chemii moje kurki biegają po całym podwórku nie są w zamknięciu. " Jajeczko, jajeczko, jajeczko pełne snu gdzie nie spojrzysz w kurniku jajko tam i tu ".

 składniki : 20 jajek,
1 mały słoik majonezu,
szczypta pieprzu czarnego,
1 mały pęczek szczypioru.
 wykonanie : Jajka ugotować na twardo lub pół twardo (kto jak woli i lubi ), ugotować jajka każdy umie. Następnie wylać gotowaną wodę zalać zimną, obrać ze skorupek.
 Każde jajko po przekrajać na pół, dodać po łyżeczce majonezu.

 Na jajka z majonezem pokroić drobno szczypiorek i jeśli ktoś lubi obsypać szczyptą pieprzu czarnego nie koniecznie, można dodać coś kto co lubi.

 Tak przygotowane jajka nadają się nie tylko na śniadanie czy kolację ale również na imprezę każdego rodzaju, również na święta Wielkanocne.

2 komentarze:

Popularne w tym miesiącu