Reklama

Wyszukaj przepis

Jajka na twardo z majonezem

Co może być lepszego na śniadanie czy kolację ? A może tak swojskie świeże jajka prosto od kurki, są pyszne bez chemii moje kurki biegają po całym podwórku nie są w zamknięciu. " Jajeczko, jajeczko, jajeczko pełne snu gdzie nie spojrzysz w kurniku jajko tam i tu ".

składniki:

20 jajek,
1 mały słoik majonezu,
szczypta pieprzu czarnego,
1 mały pęczek szczypioru

wykonanie:

Jajka ugotować na twardo lub pół twardo (kto jak woli i lubi ), (ugotować jajka każdy umie) nie należy gotować ich za długo ponieważ wtedy żółtko od części białka będzie zielonkawe czyli od zagotowania na wolnym ogniu gotować około 5 minut. Następnie wylać gotowaną wodę zalać zimną aby zahartować ugotowane jajka a przy okazji szybciej ostygną, obrać ze skorupek

Każde jajko po przekrajać na połowę lub ćwiartki ale to już kto jak woli można także pokroić w grubsze plasterki , dodać majonezu tyle ile kto lubi można ładnie ozdobić za pomocą szprycy do zdobienia tortów


Na jajka z majonezem pokroić drobno szczypiorek i jeśli ktoś lubi obsypać szczyptą pieprzu czarnego oraz soli drobnej (nie koniecznie można pominąć tą opcję), można dodać coś kto co lubi na przykład kawałki pomidora czy choćby ogórka a nawet rzodkiewki decyzja należy do Państwa


Tak przygotowane jajka nadają się nie tylko na śniadanie czy kolację ale również na imprezę każdego rodzaju, również na święta Wielkanocne 


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty