Pasta z makreli.
Witajcie serdecznie dziś podam wam szybką w przygotowaniu pastę z makreli z puszek w oleju. Moje dzieciaki uwielbiają bardziej te pasty które robię niż samą rybę z oleju i tylko pytają : " Mamo kiedy znowu zrobisz pastę z makreli " ? a mama jak ma możliwość i zapas makreli w oleju od razu robię im ten przysmak w różnym wydaniu.
składniki :
1 spora garść drobnego szczypioru,
8 puszek makreli w oleju każda puszka 170 g,
0,5 łyżeczki soli,
szczypta pieprzu czarnego,
3 czubate łyżki majonezu.
wykonanie : Szczypior pokroić drobno dodać go do miski, posolić i ugnieść za pomocą ręki aby zmiękł. Następnie dodać makrelę z puszki, wcześniej odlewając z niej olej. Całość zgnieść za pomocą widelca.
Jak już mamy rozgniecioną rybę dodać szczyptę pieprzu czarnego oraz majonez i wszystko dokładnie za pomocą widelca wymieszać na jednolitą masę.
Taka pasta idealnie nadaje się na kanapki do śniadania lub kolacji. Pastę taką uwielbiają dzieci i dorośli. Świetne rozwiązanie jeśli ktoś nie lubi ryb w oleju.
składniki :
1 spora garść drobnego szczypioru,
8 puszek makreli w oleju każda puszka 170 g,
0,5 łyżeczki soli,
szczypta pieprzu czarnego,
3 czubate łyżki majonezu.
wykonanie : Szczypior pokroić drobno dodać go do miski, posolić i ugnieść za pomocą ręki aby zmiękł. Następnie dodać makrelę z puszki, wcześniej odlewając z niej olej. Całość zgnieść za pomocą widelca.
Jak już mamy rozgniecioną rybę dodać szczyptę pieprzu czarnego oraz majonez i wszystko dokładnie za pomocą widelca wymieszać na jednolitą masę.
Taka pasta idealnie nadaje się na kanapki do śniadania lub kolacji. Pastę taką uwielbiają dzieci i dorośli. Świetne rozwiązanie jeśli ktoś nie lubi ryb w oleju.
Komentarze
Prześlij komentarz