Reklama

Wyszukaj przepis

Pasta jajeczna.

Na kolację zrobiłam pastę jajeczną syn już dawno mnie o nią męczył wreszcie mu zrobiłam niech zaspokoi swoje podniebienie. Pasta jajeczna jest bardzo szybka w wykonaniu a smak jej po prostu pycha, ale na pewno każdy dobrze o tym wie. My lubimy każdy rodzaj past nie tylko jajeczną.

składniki:

10 jajek,
1 pęczek szczypioru 30 g,
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego,
0,5 łyżeczki soli,
3 łyżki z górką majonezu

wykonanie:

Do garnka wlać wodę, zagotować włożyć jajka i gotować 5 minut aby ugotowały się na twardo. Następnie gdy się już ugotują przelać zimną wodą aby ostygły, wylać wodę osuszyć jajka. ( U mnie jest kilka zielonych to są jajka od kur zielononóżek jajka takie są bez cholesterolu ).

Osuszone jajka obrać ze skorupek. Obrane już jajka zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach lub jeśli ktoś woli rozgnieść za pomocą widelca a nawet można użyć przyrządu do cięcia jajek


Do startych jajek dodać pokrojony drobno szczypior, sól, pieprz oraz majonez. Całość dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się całości, spróbować jeśli mało słone doprawić.


Taka przygotowana pasta to świetne rozwiązanie na kolację lub śniadanie do tego gorąca herbata z cytryną i nasze podniebienia będą szczęśliwe, jest to proste rozwiązanie gdy akurat nie mamy nic na kanapki a właśnie mamy chęć na jajka 





Komentarze

Popularne posty