Reklama

Wyszukaj przepis

Kotlety ze sznycla z piersi kurczaka

Witam państwa serdecznie mam dziś dla was szybką propozycję na obiad dla dwóch góra trzech osób może to zwykła propozycja ale jest wiele młodych ludzi które nie umieją nawet usmażyć zwykłego kotleta schabowego bo po prostu dopiero się uczą przygody z kuchnią

składniki:

  • 300 g sznycel z fileta z piersi kurczaka,
  • 3 jajka rozmiar M,
  • 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,
  • 10 łyżek bułki tartej,
  • olej do smażenia

wykonanie:

Kupione sznycle z filetów kurczaka jeśli grubsze pokroić wzdłuż na cieńsze plastry a następnie za pomocą tłuczka do kotletów ubić je z obu stron jak kotlety schabowe położyć na talerzu a w międzyczasie przygotować jajka to znaczy wbić całe do salaterki wsypać przyprawę uniwersalną i za pomocą widelca roztrzepać do połączenia się składników

Gdy już wszystko mamy przygotowane na patelnię wlać oleju aby zakryło dno patelni i gdy już tłuszcz jest rozgrzany wtedy przygotowanego kotleta zanurzyć w roztrzepanym jajku następnie obtoczyć w bułce tartej, układać na już rozgrzanym oleju i smażyć na dużym ogniu z obu stron na złoty kolor


Usmażone mocno chrupiące kotlety ze sznycla z piersi kurczaka podałam z ziemniakami okraszonymi tłuszczem od kotletów oraz jako dodatek grzybki marynowane leśne które robiłam na zimę Prawdziwki marynowane . Kotlety wyszły tak smaczne że z wielką przyjemnością się je jadło


Komentarze

Popularne posty