Reklama

Wyszukaj przepis

Ciasto "Salceson" z rabarbarem


składniki: 

4 jajka,1 szklanka cukru + dodatkowo 2 łyżki cukru do rabarbaru,2 szklanki mąki,1 szklanka oleju,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżeczka sody,1,5 łyżki kakao, kilka kropel aromatu rumowego,500 g rabarbaru.

wykonanie: Jajka całe z cukrem zmiksować na pulchną masę, dodać resztę składników, zmiksować. W międzyczasie rabarbar oczyścić pokroić, obsypać cukrem na chwilę zostawić do czasu zmiksowania ciasta. Gdy ciasto jest już zmiksowane dodać pokrojony rabarbar i wymieszać łyżką. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 1 godzinę i 10 minut do suchego patyczka, polecam ciasto bardzo fajnie smakuje jest słodko kwaśne.

Komentarze

Popularne posty