składniki: 4 jajka,1 szklanka cukru + dodatkowo 2 łyżki cukru do rabarbaru,2 szklanki mąki,1 szklanka oleju,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżeczka sody,1,5 łyżki kakao,kilka kropel aromatu rumowego,500 g rabarbaru.
wykonanie: Jajka całe z cukrem zmiksować na pulchną masę,Dodać resztę składników, zmiksować.W międzyczasie rabarbar oczyścić pokroić, obsypać cukrem na chwilę zostawić do czasu zmiksowania ciasta.Gdy ciasto jest już zmiksowane dodać pokrojony rabarbar i wymieszać łyżką.Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 1 godzinę i 10 minut do suchego patyczka,Polecam ciasto bardzo fajnie smakuje jest słodko kwaśne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz