Ciasto "Salceson" z rabarbarem
składniki:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_rEgP-1iBjJP5cNArUlzI_dkoTSqRkkJ8S1k8Psc2D_lho9oW_MblOV_4jJ21g2b6fJfcuufpJx1IWaPD_CnhO8LDtXd-bVsIMQlXm24KnoZxRvYEGhHstfVdalcnE1w1dq83I1nMTEs/s320/photo+%252811%2529.jpg)
wykonanie:
Jajka całe z cukrem zmiksować na pulchną masę, dodać resztę składników, zmiksować. W międzyczasie rabarbar oczyścić pokroić, obsypać cukrem na chwilę zostawić do czasu zmiksowania ciasta. Gdy ciasto jest już zmiksowane dodać pokrojony rabarbar i wymieszać łyżką. Do blaszki ( ja użyłam keksowej ) wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 1 godzinę i 10 minut do suchego patyczka, polecam ciasto bardzo fajnie smakuje jest słodko-kwaśne
Komentarze
Prześlij komentarz