Przepis mam od Kasi z Cookpad przepisy
składniki : 3,5 kg pomidorów ( mam swoje ), 3,5 płaskiej łyżki soli, 1 łyżka cukru.
wykonanie : Pomidory umyć i zalać gorącą gotowaną wodą aby łatwiej odchodziła skórka. Wyciąć twarde środki. Dokładnie zmiksować blenderem. Przełożyć do garnka dodać sól ( na kilogram pomidorów 1 płaska łyżka soli) chwilę pogotować dodać cukier. Zagotować pulpę, na mniejszym ogniu odparować nadmiar soku, wtedy będzie gęstsza pulpa. Gorącą wlewać do słoików. Szczelnie zakręcić, wstawić do zagotowania, zmniejszyć ogień i pasteryzować 10 minut. Super sprawa ta pulpa nadaje się do pomidorowej że świeżych pomidorów.
Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.
Wyszukaj przepis dla siebie
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne w tym miesiącu
-
Maj jak to maj pogoda nas nie rozpieszcza i często mamy przeziębienia tak jak właśnie ja obecnie na nic nie mam siły katar po pachy 😂😂😂😂...
-
Co tam u was ? dawno mnie nie było a to tylko dlatego że obecnie przebywam u córki aż w Grajewie, tak więc dzisiejszy obiad od niej z domu...
-
Mielone to najsmaczniejsze kotlety w Polskich rodzinach czyż nie ? mam dziś dla was mój kolejny pomysł na pyszne soczyste a zarazem syte kot...
-
Witam serdecznie w pochmurny i deszczowy wtorek jak dziś u was prezentuje się dzień obiadowy ? u nas krokiety mojego pomysłu. Została mi pas...
-
Chcecie przepis na moje wymyślone bułki drożdżowe ? a dlaczego wymyślony ponieważ nie zrobione na parze a gotowane w zwykłej wodzie, bułki w...
Same pyszności polecam te przepisy.
OdpowiedzUsuńDziękuję pięknie
Usuń