Pulpa pomidorowa do słoików.
Przepis mam od Kasi z Cookpad przepisy
składniki : 3,5 kg pomidorów ( mam swoje ), 3,5 płaskiej łyżki soli, 1 łyżka cukru.
wykonanie : Pomidory umyć i zalać gorącą gotowaną wodą aby łatwiej odchodziła skórka. Wyciąć twarde środki. Dokładnie zmiksować blenderem. Przełożyć do garnka dodać sól ( na kilogram pomidorów 1 płaska łyżka soli) chwilę pogotować dodać cukier. Zagotować pulpę, na mniejszym ogniu odparować nadmiar soku, wtedy będzie gęstsza pulpa. Gorącą wlewać do słoików. Szczelnie zakręcić, wstawić do zagotowania, zmniejszyć ogień i pasteryzować 10 minut. Super sprawa ta pulpa nadaje się do pomidorowej że świeżych pomidorów.
składniki : 3,5 kg pomidorów ( mam swoje ), 3,5 płaskiej łyżki soli, 1 łyżka cukru.
wykonanie : Pomidory umyć i zalać gorącą gotowaną wodą aby łatwiej odchodziła skórka. Wyciąć twarde środki. Dokładnie zmiksować blenderem. Przełożyć do garnka dodać sól ( na kilogram pomidorów 1 płaska łyżka soli) chwilę pogotować dodać cukier. Zagotować pulpę, na mniejszym ogniu odparować nadmiar soku, wtedy będzie gęstsza pulpa. Gorącą wlewać do słoików. Szczelnie zakręcić, wstawić do zagotowania, zmniejszyć ogień i pasteryzować 10 minut. Super sprawa ta pulpa nadaje się do pomidorowej że świeżych pomidorów.
Same pyszności polecam te przepisy.
OdpowiedzUsuńDziękuję pięknie
Usuń