Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

środa, 15 stycznia 2020

Łosoś wędzony w panierce.

Witajcie kochani podam wam przepis na szybki i ciekawy pomysł na obiad, rybę dostałam od przyjaciółki miałam ja zamrożoną myślałam że to ryba do smażenia, lecz okazała się wędzona. A że wczoraj planowałam obiad i jeszcze nie wiedziałam jaka jest więc na szybko pomyślałam że zrobię ją w jajku i bułce. Myślałam że będzie nie zjadliwe a okazała się przepyszna, zawsze to coś nowego i moim zdaniem ciekawego, ciekawa jestem waszych komentarzy i oczywiście smaku jeśli skorzystacie z przepisu.

 składniki : 350 g łososia wędzonego,
2 jajka,
bułka tarta,
olej do smażenia.
 wykonanie : Łososia pokroić na porcje obiadowe, u mnie na trzy osoby jeśli jest więcej osób w rodzinie musi być większa waga łososia lub pokroić go na chudsze kawałki.
 Tak przygotowaną rybę zanurzyć w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i znowu w jajku (nie solić jajka ).

 Na patelnię wlać olej ułożyć przygotowane ryby i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.

 Obiad podałam z ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam łososia. Zawsze smażę surowego i bez panierki. Ale muszę przyznać, że Twoja propozycja jest bardzo ciekawa.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję serdecznie ja akurat miałam wędzonego

      Usuń

Popularne w tym miesiącu