Reklama

Wyszukaj przepis

Pyszne ciasteczka z masą krówka

Witam serdecznie wszystkich i każdego z osobna już mi minął dół i dalej działam w mojej kuchni, tak więc dziś przygotowałam najszybsze i najsmaczniejsze ciasteczka które do tej pory jadłam. Może nic specjalnego ponieważ z ciasta francuskiego. Ale za to bardzo smaczne a do tego bardzo szybkie w przygotowaniu z pomocą niewielką dorosłego wykonają je nawet dzieci dlatego serdecznie zachęcam do przeczytania przepisu.

składniki:

1 gotowe ciasto francuskie 300 g,

1 puszka 460 g masy krówka kajmak,

2 łyżki mleka 3,2 %.

wykonanie: 

Przygotowane ciasto francuskie pokroić w kwadraciki, wzdłuż po 5 centymetrów i w poprzek po 6 centymetrów. Przygotowane kwadraciki dość obficie posmarować zimnym mlekiem. Tak przygotowane wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 17 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.


Jak już upieczone ciasteczka wystygły przygotować masę krówka. Następnie każde z upieczonych ciasteczek rozcinać nożem nałożyć dowolną ilość masy krówka i zakryć drugą rozciętą połówką kwadracika ciastko. Tak przygotowane układać na talerzu.


Przygotowane ciasteczka można dodatkowo obsypać cukrem pudrem. Ciastka nie dość że bardzo smaczne to jeszcze naprawdę bardzo łatwo i szybko się przygotowuje. Takie ciasteczka będą się pięknie reprezentowały na przyjęciach u dzieci i nie tylko, dobrze sprawdzą się również jako dodatek do kawy dla spodziewających się gości.


Komentarze

Popularne posty