Kefir bananowy.
Co powiecie na pyszny kefir. Kupiłam dużo bananów na promocji w Biedronce a że już się przejedliśmy więc pomyślałam że zrobię coś z czego można skorzystać i się nie zmarnuje. Taki kefir jak wykonałam świetnie nada się jako deser np. po obiadku. Dzieciaki były zachwycone a i w ten sposób banany zjedzone.składniki :
950 g bananów,
1 łyżka miodu prawdziwego,
1 jogurt kiwi lub dowolny 350 g,
1,5 szklanki maślanki.
wykonanie : Banany może być nawet większa ilość obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki, dodać łyżkę miodu, wlać jogurt oraz maślankę i wszystko dokładnie zmiksować za pomocą blendera do połączenia się wszystkich składników ze sobą.Przygotowany kefir przelać do wysokich szklanek. Można nawet schłodzić w lodówce. Bardzo fajnie smakuje, może być do popicia na śniadanie jak również na kolację. Polecam serdecznie dla dzieci i nie tylko.
Komentarze
Prześlij komentarz