Witam serdecznie. Gotuję jedzenie domowe i po domowemu, podobnie jak mój dziadek i mama. Do prowadzenia bloga kulinarnego namówiła mnie przyjaciółka oraz dzieci. Mam nadzieję, że Wam się spodobają moje dania i przepisy.

Wyszukaj przepis dla siebie

piątek, 23 października 2020

Kefir bananowy.

Co powiecie na pyszny kefir. Kupiłam dużo bananów na promocji w Biedronce a że już się przejedliśmy więc pomyślałam że zrobię coś z czego można skorzystać i się nie zmarnuje. Taki kefir jak wykonałam świetnie nada się jako deser np. po obiadku. Dzieciaki były zachwycone a i w ten sposób banany zjedzone.
składniki :

950 g bananów,

1 łyżka miodu prawdziwego,

1 jogurt kiwi lub dowolny 350 g,

1,5 szklanki maślanki.

wykonanie : Banany może być nawet większa ilość obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki, dodać łyżkę miodu, wlać jogurt oraz maślankę i wszystko dokładnie zmiksować za pomocą blendera do połączenia się wszystkich składników ze sobą.
Przygotowany kefir przelać do wysokich szklanek. Można nawet schłodzić w lodówce. Bardzo fajnie smakuje, może być do popicia na śniadanie jak również na kolację. Polecam serdecznie dla dzieci i nie tylko.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne w tym miesiącu