Pieczarkowa z ziemniakami.
Tak bardzo za mną chodziła zupka pieczarkowa że w końcu postanowiłam ją ugotować, powiem wam że robiłam zupę już z makaronem jednak najbardziej jednak smakuje nam z ziemniakami. Pieczarki strasznie uwielbiam mogłabym je jeść codziennie i w każdej potrawie jaką robię. Mam koleżankę która uwielbia kanapki z masłem i na to położona surowa pieczarka pokrojona w plasterki. Ostatnio zaczęłam do zup dodawać zupy w proszku ale tylko sprawdzonych firm i dla mnie najlepsze zupy w proszku ma właśnie firma http://www.winiary.pl/ .
składniki :4 skrzydła indycze 1 kg,
2 marchewki 200 g,
600 g pieczarek,
2 torebki zupy borowikowej ( http://www.winiary.pl/ ),
8- 10 sztuk średniej wielkości ziemniaków,
100 ml śmietany 30 %,
2 łyżki suszonej włoszczyzny,
1 liść laurowy,
3 ziarenka ziela angielskiego,
2 łyżeczki przyprawy doprawka ( ja kupuje w Biedronce ),
1 łyżka suszonej natki pietruszki.
Jak już zupa pogotowała się wyznaczony czas wtedy dodać suszoną lub świeżą natkę pietruszki zamieszać, zagotować i zdjąć z ognia. Jeśli ktoś nie lubi zup w proszku nie musi dodawać ja ostatnio dodaję i nie żałuję zupy maja fajny bardziej wyrazisty smak.Zupa wyszła tak smaczna że nic nie zostało jak to mówią " nawet garnek wylizali ". Naprawdę polecam mieszać zupy z zupami w proszku smak jest o wiele lepszy wystarczy tylko aby była sprawdzona firma nie jakieś podrobione. Jeśli mi nie wierzycie to ugotujcie a się przekonacie.
Komentarze
Prześlij komentarz